VUOKRASAATAVIEN PERINTÄ VAIHTUU LINDORFFILTA INTRUMILLE

Marraskuussa otamme käyttöömme perintäliittymän Intrum Oy:n kanssa. Tämä tarkoittaa, että kaikki uudet perintätoimeksiannot menevät jatkossa Intrumille ja vanhat, jo perinnässä olevat jatkavat perinnän loppuun Lindorffilla joka nykyisin on Lowell.

Tavoitteena on perintätoimen tehostuminen käytettäessä suoraa perintäliittymää.

KV-A Oy:n toimisto lähettää edelleen ensimmäisen maksukehotuksen, kun vuokrasaatava on erääntynyt ja maksua ei ole suoritettu. Ensimmäinen maksukehotus postitetaan 14 vuorokauden kuluttua vuokranmaksun eräpäivästä. Lisämaksuna peritään tällöin viiden euron (5 €) suuruinen perimismaksu.

Mikäli vuokrasaatavaa ei makseta viimeistään ensimmäisen maksukehotuksen eräpäivänä, saatavan perintä siirretään suoraan perintätoimiston hoidettavaksi. KV‑A Oy:n toimisto ei siis enää lähetä toista maksukehotusta.

Intrum lähettää asukkaalle maksuvaatimuksen. Perintäkuluina maksuihin lisätään 14 euroa, jos saatava on enintään 100 euroa ja 24 euroa, jos saatava on 100–1000 euroa, 50 euroa jos saatava on yli 1000 euroa.

Mikäli vuokrasaatavaa ei makseta maksuvaatimuksen eräpäivään mennessä tai maksusta ei ole sovittu Intrumin kanssa ennen eräpäivää, perintätoimisto toimittaa Raaseporin käräjäoikeudelle haastehakemuksen, jossa haetaan oikeusteitse yhtiön saatavia, vuokrasopimuksen purkua ja häätöä. Tällöin vuokrasuhde Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n kanssa päättyy tuomioistuimen päätöksellä ja vuokra- ym. saatavat peritään tarvittaessa ulosoton kautta. Tässä vaiheessa saataviin lisätään perintäkulujen lisäksi oikeudenkäynti-kulut.

Muistathan, että kaikki perintä- ja oikeudenkäyntikulut tulevat aina asukkaan maksettaviksi. Maksa siis vuokrasi ajallaan, niin vältyt monilta turhilta ylimääräisiltä maksuilta ja kuluilta.

 ASUMISHÄIRIÖTAPAUKSET HOITAA EDELLEEN TURUSEN TOIMISTO

Vuokrasopimuksen purkamiseen johtavat asumishäiriötapaukset hoitaa edelleen Lakiasiaintoimisto Jorma Turunen Oy. Toimistolla on pitkä kokemus käräjöinnistä ”häiriköiden” kanssa ja näissä asioissa käytämme edelleen Turusen toimiston palveluja.

Muistattehan, että ilmoitus asumishäiriöistä tulee aina tehdä kirjallisesti ja siinä tulee olla vähintään kahden eri huoneistossa asuvan asukkaan allekirjoitukset. Puhelimitse tai nimettömänä tehtyjen ilmoitusten perusteella vuokranantaja ei voi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Kahden todistajan allekirjoituksella varmistamme sen, että kyseessä ei ole kiusanteko tms. naapuria kohtaan. Valituksen tehneiden nimiä emme ilmoita ”häirikölle”.